خانه » فناوری های نوین نقشه برداری » پهپادها » راهنمای کامل نحوه آماده‌سازی و پرواز با فانتوم ۴

راهنمای کامل نحوه آماده‌سازی و پرواز با فانتوم ۴

فانتوم 4

 

راهنمای کامل نحوه آماده‌سازی و پرواز با فانتوم ۴

 برای اینکه بتونید بطور کامل و بدون مشکل نحوه آماده سازی و پرواز با فانتوم ۴ رو یاد بگیرید نیازی به کلاس‌های آموزشی نیست و تنظیمات اولیه فانتوم ۴ تقریبا در اکثر موارد شبیه به مدل‌های قبلی‌ فانتوم می‌مونه و حتی راحت تر.

به عنوان مثال اگر در مدل‌های قبلی‌ شما برای بستن ملخ باید اونو چند دور میچرخوندید تا بسته شه، تو فانتوم ۴ کافیه اونو حدود ۱۵ درجه بچرخونید تا محکم شه، به همین نسبت هم پرواز با فانتوم ۴ اسون تر شده بخاطر قابلیت‌های جدیدی که اضافه شده.

به هر حال اگه باز هم فکر می‌کنید که از پرواز اول ترس دارید، میتونید اول برید تو نرم‌افزار دی جی آی‌ و ” Flight simulator – شبیه ساز پرواز” رو باز کنید و تو محیط مجازی فانتوم ۴ رو به پرواز در بیارید و با اهرم‌ها توی اون محیط تمرین کنید تا اعتماد به نفس لازم رو برای پرواز واقعی‌ بدست بیارید. خوب، این صفحه‌رو من کامل اختصاص دادم به فانتوم ۴ هر چی‌ لازم هست درمورد این کوادکوپتر بدونید میتونید اینجا پیدا کنید، فقط یک نکته قبل از شروع اضافه کنم که در فانتوم ۴ دوتا مد پرواز به ActiveTrack و TapFly اضافه شده که تو این صفحه بهتون نشون میدم چجوری ازشون استفاده کنید، ولی‌ برای استفاده مدهای هوشمند پرواز دیگه که در فانتوم‌های ۳ هم وجود داره و یکسان هست .

 مواردی که در این مقاله میخونید رو اول براتون لیست می‌کنم:

۱. توضیح محتوای درون جعبه فانتوم ۴(آنباکسینگ–unboxing)

۲. نحوه بروز رسانی سیستم عامل فانتوم ۴ و ریموت (firmware update)

۳. آماده سازی فانتوم ۴ قبل از پرواز

۴. آموزش اولین پرواز با فانتوم ۴

۵. نحوه استفاده از مد پرواز TapFly

۶. نحوه استفاده از مد پرواز ActiveTrack

۷. راهنمای کامل تنظیمات و استفاده از فانتوم ۴ در نرم‌افزار

 

توضیح محتوای درون جعبه فانتوم ۴

همونطور که در مدل‌های قبلی‌ توضیح دادم، این خیلی‌ مهم هست که قبل از خرید فانتوم ۴ بدونید انتظار دیدن چه قطعاتی رو باید داشته باشید، همه مدل‌های فانتوم بهشون (RTF) گفته می‌شه یعنی‌ آماده برای پرواز، این معنیش اینه که شما باید همه ابزار لازم رو برای یک پرواز کامل درون جعبه داشته باشید و کافیه ملخ‌ها رو نصب کنید باطری هارو شارژ کنید، بروز رسانی رو انجام بدید و پرواز کنید.

یادتون باشه که همه پهپاد‌ها “RTF” نیستن، بعضی‌ از اونها همه چیز رو کامل توی جعبه ندارن و باید مثلا ریموت رو خودتون جداگانه بخرید یا قطعات دیگرو خودتون جداگانه تهیه کنید، و همه چیز آماده درون یک جعبه برای پرواز نیست، این دسته از پهپاد‌ها با توجه به کمبودشون اسم‌های مختلفی‌ دارن مثلا ( BNF, ARF, …). خوب از این حرفا که بگذریم شما شاید براتون پیش بیاد که میخواین فانتوم ۴ دست دوم بخرید پس باید از محتوای درون جعبه حتما مطلع باشید تا چیزی کم نباشه.

من این پائین تمام محتوا رو براتون لیست می‌کنم همراه با یه فیلم آموزشی که یاد بگیرید هر کدوم از قطعات درون جعبه چه کاری انجام میدن و چه استفاده‌ای میتونید ازشون بکنید.

– بدنه فانتوم۴

– ریموت

– دوربین و پایه دوربین

– دو تا دسته چهارتایی

– ملخ ها 

– باطری هوشمند

– شارژر باطری

– کابل برق

– دفترچه راهنما و دستورالعمل‌های ایمنی

– محافظ پایه‌ دوربین

– کارت ۱۶گیگ میکرو اس‌ دی

– کابل میکرو یواس‌بی

– کابل او تی‌ جی‌ 

– کیف قابل حمل 

 

 

 

 

 

نحوه بروز رسانی سیستم عامل فانتوم ۴ و ریموت (FIRMWARE UPDATE)

بروز رسانی‌ فانتوم ۴ و ریموت رو شما از دو راه میتونید انجام بدید برعکس مدل‌های قبل، برای این کار دیگه نیازی به کارت میکرو اس‌ دی ندارید.

یک راه اینه که نرم‌افزار “کمک یار دی جی آی‌ – DJI Assistant 2” رو نصب کنید تو کامپیوترتون،بعد فانتوم رو با کابل وصل کنید به کامپیوتر، نرم‌افزار “کمک یار دی جی آی‌” رو باز کنید و خیلی‌ ساده فانتوم رو بروز رسانی کنید.

همین کارو برای بروز رسانی‌ ریموت هم میتونید انجام بدید. برای پیدا کردن و دانلود کمک یار دی جی آی‌ اینجا رو کلیک کنید. یه عکس از صفحه‌ا‌ی که توش این فایل هست رو براتون این پائین گذاشتم که دقیقا بدونید کجاست. فقط یادتون باشه بسته به نوع کامپیوترتون، اگه “ویندوز هست یا مک (اپل)” باید اون فایل مرتبط به سیستم عامل کامپیوترتون رو دانلود کنید.

 

 

بروز رسانی فانتوم ۴

راه دوم که حتی ساده تر هستش اینه که رو موبایل یا تبلتتون نرم‌افزار “دی جی آی‌ گو – DJI Go” رو باز کنید و اگه احتیاج به بروز رسانی داشته باشید اون بالای صفحه بصورت نوار قرمز رنگ یه پیغام براتون نوشته که سیستم عامل جدید برای بروز رسانی موجود هست، همون جا میتونید دانلود کنید و بروز رسانی رو انجام بدید درحالی که به فانتوم وصل هستید. 

 

 

 

 

 

 

آماده سازی فانتوم ۴ قبل از پرواز

تو این بخش می‌خوایم فانتوم رو برای پرواز آماده کنیم و همه قطعات فانتوم و ارتباطات رو خیلی‌ سریع بررسی‌ کنیم تا مطمئن شیم فانتوم آمادگی پرواز رو داره و مشکلی‌ واسش پیش نمیاد. اول تمام باطری هارو روشن کنید و مطمئن شید‌ که همشون شارژ کامل دارن.

حالا مبایلتونو با کابل وصل کنید به ریموت، بعد ریموت و فانتوم رو به ترتیب روشن کنید، بعد برید تو نرم‌افزار دی جی آی‌ ببینید که تصویر دوربینتون رو صفحه موبایلتون داشته باشید. مرحله بعد اینکه موتور هارو چک کنید و مطمئن شید‌ که سالم هستن، این نکتهٔ خیلی‌ مهم هم یادتون باشه که قبل از روشن کردن موتورها مطمئن شید‌ که ملخ نصب نباشن.

وقتی‌ موتورها رو روشن کردید به صداشون دقت کنید که همشون صدای یکسان داشته باشن و صدای ناهنجار و غیر عادی به گوش نرسه، در غیر این صورت فانتوم رو خاموش کنید و ببرید برای تعمیر. بعد از بررسی‌ موتورها اونارو خاموش کنید، و در آخر ملخها رو روی فانتوم‌ها نصب کنید که آماده پرواز بشید. ، یادتون باشه که هر ملخی رو هر موتوری نمی‌تونید نصب کنید. برای جزئیات بیشتر این ویدیو رو نگاه کنید.

 

 

 

 

آموزش اولین پرواز با فانتوم ۴

خوب، تو این قسمت می‌خوایم یاد بگیریم که چجوری اولین پرواز خودمونو بی‌خطر به بدون هیچ مشکلی‌ انجام بدیم. قبل از پرواز یک سری تنظیمات هست که باید انجام بدید. اول اینکه باید قطب نمای فانتوم رو کالیبره کنید (یا به قولی‌ تنظیم کنید).

برای این کار اول باید توی نرم‌افزار برید و رو کلمه “Calibrate” بزنید تا فانتوم آماده کالیبره کردن بشه. یا میتونید بجاش سوئیچ مدهای پرواز رو روی ریموت ۱۰ بار یا بیشتر عقب جلو کنید تا فانتوم آماده کالیبره کردن بشه.

 بعد از این کار چراغ‌های زیر بازوهای فانتوم به رنگ زرد ثابت در اومدن یعنی‌ قطب نمای فانتوم آماده کالیبره کردن هستش. در قدم بعدی وقتی‌ که فانتوم رو کالیبره کردید یه کار دیگه هم باید انجام بدید آنهم اینه که فانتوم رو روی سطح صاف قرار بدید و صبر کنید تا به ماهواره‌ها وصل بشه، وقتی‌ وصل بشه تو صفحه نرم‌افزار، اون بالا مستطیل سبز رنگ رو می‌بینید  که  نوشته “Safe to fly” یعنی‌ فانتوم آماده پرواز هستش. دیگه حالا میتونید اولین پرواز خودتون رو با فانتوم انجام بدید.

 

 

 

 

نحوه استفاده از مد پرواز TAPFLY

TapFly یک مد هوشمند پرواز هستش که در حال حاضر فقط در فانتوم ۴ مورد استفاده قرار میگیره. این مد پرواز به شما کمک می‌کنه که کمتر درگیر کنترل اهرمها برای کنترل فانتوم ۴ بشید و بیشتر روی تصویر برداری تمرکز کنید.

این قابلیت بصورتی عمل می‌کنه که شما وقتی‌ روی صفحهٔ موبایلتون در حالی‌ که تصویر رو دارید از دوربین فانتوم دریافت می‌کنید، میتونید هرجای اون تصویر در رو صفحهٔ موبایلتون یک بار با انگشت بزنید تا فانتوم بطور خودکار به اون نقطه پرواز کنه، حالا در حین پرواز شما میتونید سرعت حرکت فانتوم رو در سمت راست صفحه کمو‌ زیاد کنید، و از طرفی‌ حسگر‌های جلوگیری کننده از برخورد با مانع در جلوی فانتوم بطور مداوم از برخورد فانتوم جلوگیری می‌کنن پس شما میتونید خیلی راحت به تصویر برداری بپردازید، برای نحوه استفاده از TapFly و جزئیات بیشتر این ویدیو رو نگاه کنید.

 

 

 

 

نحوه استفاده از مد پرواز ACTIVETRACK

مد پرواز ActiveTrack هم فقط در حال حاضر در فانتوم ۴ استفاده می‌شه. این مد پرواز بصورتی عمل می‌کنه که شما روی صفحهٔ دوربینتون همینطور که دارید تصویر از دوربین رو می‌بینید میتونید یک شخص یا هر سوژه رو روش با انگشت بکشید تا دوربین فانتوم اون سوژه رو شناسایی کنه و وقتی‌ تایید کردید که درست شناسایی کرده، اون وقت فانتوم سوژه رو شروع می‌کنه به دنبال کردن.

 ActiveTrack بر خلاف مد پرواز Follow me، با استفاده از سیگنال جی‌پی‌اس، ریموت رو دنبال نمی‌کنه، بلکه با استفاده از تکنولوژی “Object recognition” سوژه رو هدف قرار میده و دنبال می‌کنه و دیگه مهم نیست ریموت دست کیه.

این همون تکنولوژی هست که در دوربینهای راهنمایی و رانندگی‌ در خیابان‌ها نصب هستش که پلاک شما رو تشخیص میده و عکس میگیره.

 

 

 

 

 

راهنمای کامل تنظیمات و استفاده از فانتوم ۴ در نرم‌افزار

نرم‌افزار دی جی آی‌ خیلی‌ کارایی زیادی داره. شما تو این قسمت یاد میگیرد که چجوری بتونید سلامت فانتوم، باطری، گیمبال و ریموت رو هر چند وقت یک بار بررسی‌ کنید و اگه احتیاج به تنظیم دارن انجام بدید، و یا تنظیمات زیادی وجود داره که میتونید برای راحت تر پرواز کردن بسته به سلیقتون از اونا استفاده کنید.

از طرفی‌ میتونید نوع عملکرد حسگر‌ها و قابلیت‌های دیگه رو تغییر بدید، به عنوانه مثال میتونید به فانتوم بگید که اگه مانع جلوش دید سرجاش وایسه یا مانع رو دور بزنه و خیلی‌ موارد دیگه.

 

 

 

 

در آخر این نکتهٔ خیلی‌ مهم رو درمورد فانتوم ۴ یاد آوری کنم که، حسگر‌های مقابله با برخورد با موانع، وقتی‌ که رو مد پروازS (ورزشی – Sport) هستید عمل نمیکنن، و باید مواظب باشید که به مانع برخورد نکنید.

وقتی‌ که دارید با فانتوم با سرعت پرواز می‌کنید. مورد خیلی‌ مهم دیگه اینه که این حسگر‌ها فقط جلوی فانتوم ۴ رو میبینن، یعنی‌ اگه دارید از پهلو پرواز می‌کنید یا فانتوم رو به عقب میبرید این حسگر‌ها کمکی‌ به شما نمیکنن.


منبع : http://www.quadcopterha.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آدرس ایمیل پشتیبانی  : newmap@yahoo.com


پسورد تمام فایل ها در وب سایت : www.newmap.ir


حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
امام علی (ع) : برای هر چیزی زکاتی است و زکات علم نشر آن می باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

This site is protected by wp-copyrightpro.com

RSS
Instagram
SOCIALICON