
تخلیه دوربین های توتال استیشن لایکا
نرم افزارهای موجود جهت تخلیه لایکا
در حال حاضر دو نرم افزار جهت تخلیه دوربین های لایکا وجود دارد : Lieca Geo Office و Leica Survey Office
از هر دو نرم افزار بالا می توان جهت تخلیه توتال استیشن لایکا استفاده کرد . نرم افزار اول جدیدتر بوده و در حالت نصب Combine ، برای تخلیه کلیه تجهیزات لایکا شامل توتال استیشن ، ترازیاب دیجیتال و گیرنده ها ی GPS به کار می روند .
با توجه به تشابه عملکرد این دو نرم افزار ، در اینجا فقط به توضیح نرم افزار Leica Survey Office پرداخته می شود. جهت تخلیه توتال استیشن های سری های مختلف لایکا ، می توان از قسمت Data Exchange Manager این نرم افزار استفاده کرد .
تخلیه اطلاعات از توتال استیشن های لایکا به کامپیوتر
مراحل کار در دوربین
با ورود به قسمت تنظیم پارامترهای تخلیه از صفحه دوم منوی اصلی دستگاه Menu COMM Parameters و انجام دادن تنظیمات نحوه انتقال داده مطابق با شکل زیر ، کا را در دوربین شروع می کنیم
سپس با ورود به گزینه Data Transfer از صفحه منوی اصلی و انتخاب جاب و تنظیم نوع داده و فرمت انتقال ، می توان دستگاه را آماده ارسال داده به کامپیوتر کرد .
مراحل کار در نرم افزار کامپیوتری
ابتدا نرم افزار Leica Survey Office را باز کرده و گرینه Data Exchange Manager را انتخاب می کنیم .سپس از منوی بالایی Option گزینه Port Setting را انتخاب کرده و تنظیمات نحوه انتقال داده را انجام می دهیم .لازم به ذکر است که در این قسمت در اکثر موارد بدون در نظر گرفتن نوع دوربین باید گزینه Instrument روی TPS 300/400 تنظیم شده و سایر تنظیمات نیز با تنظیمات دوربین یکی باشد .
در مرحله بعد ف گزینه Com1 را با کلیک کردن بر روی علامت + در سمت چپ آن باز می کنیم .با انتخاب این گزینه شکلی در وسط صفحه که نشان دهنده شناسایی دوربین وصل شده به پورت Com می باشد ، باز شده و پس از شناسایی دوربین ، نام دوربین و تمامی جاب هایی که در حافظه دوربین ذخیره شده اند نمایش داده می شود .
اکنون باید جاب مورد نظر را با کلیک کردن بر روی علامت + انتخاب نموده و نوع داده را با انتخاب گزینه Fixpoints (برای تخلیه نقاط ثابت ) یا گزینه Measurement Data (برای تخلیه نقاط برداشتی )مشخص می کنیم .سپس مسیر ذخیره سازی داده ها را روی کامپیوتر در پنجره سمت راست صفحه Data Exchange Manager مشخص می کنیم .
اکنون با استفاده از موس ، گرفتن و کشیدن داده ( Measurement یا Fixpoints ) را از سمت چپ به سمت راست انجام می دهیم .با انجام این کار پنجره Data download باز می شود .در اینجا می توان به جای گرفتن و کشیدن از گزینه های Copy و Past در ویندوز استفاده کرد .
با انتخاب فرمت تخلیه داده ها ( GSI یا IDEX یا …. ) و کلیک روی گزینه Ok می توان داده ها را که در دوربین با فرمت خاصی تعریف شده اند ، تخلیه کرد .
پس از تخلیه ، یک فایل متنی برای استفاده جهت ترسیم در نرم افزارهای کارتوگرافی در دسترس قرار می گیرد .
انتقال اطلاعات از کامپیوتر به توتال استیشن لایکا
در این حالت معمولا یک فایل متنی حاوی مختصات نقاط به فرمت خاص ( در هر خط : شماره نقاط ،X،Y،Z و کد نقطه ) را داریم که می خواهیم این نقاط را وارد حافظه توتال استیشن کنیم .
مراحل کار در دوربین لایکا
ابتدا با ورود به قسمت Menu ⇒ COMM Parameters تنظیمات نحوه انتقال داده را در دوربین انجام می دهیم . سپس با ورود به قسمت File management از صفحه منوی اصلی ، لازم است یک جاب جدید برای مختصات نقاطی که می خواهیم از کامپیوتر به دوربین منتقل کنیم ، بسازیم.
مراحل کار در نرم افزار کامپیوتر
ابتدا فایل متنی حاوی مختصات نقاط را از فرمت متنی مانند text به فرمت idx تبدیل می کنیم .برای انجام این کار وارد نرم افزار Leica Survey Office شده و گزینه Coordinate Editor را انتخاب می کنیم .
در پنجره ای که باز می شود ، گزینه Open را انتخاب کرده و فایل متنی نقاط را با پسوند text باز می کنیم .پس از انجام یک سری تنظیمات ( مانند کارکتر جدا کننده پارامترها در فایل متنی مانند ویرگول ) ، باید روی قسمت بالایی هر ستون که با شماره های ۱،۲ و…مشخص شده است ، کلیک راست نموده و مشخص کنیم که هر یک از ستون ها نشان دهنده چه پارامتری هستند ( مانند شماره نقطه یا X یا …. ) .
در این قسمت Point id نشان دهنده شماره نقطه ، Coordinates/Easting و Coordinates/Northing و Coordinates/Elevation به ترتیب نشان دهنده Z ، Y، X می باشندو در نهایت Cod نشان دهنده کد نقاط می باشد .
پس از انجام این کارها نقاط وارد نرم افزار Coordinate Editor می گردند .در نهایت کافی است در این نرم افزار گزینه Save را انتخاب کرده و نقاط را با فرمت idx ذخیره کنیم .
سپس با ورود به قسمت Data Exchange Manager از نرم افزار لایکا و با توجه به توضیحات داده شده می توان جاب مورد نظر را جهت انتقال مختصات نقاط از قسمت چپ نرم افزار انتخاب کرده و فایل idx حاوی مختصات نقاط را نیز از قسمت سمت راست نرم افزار انتخاب کرده . مجددا با گرفتن و کشیدن فایل idx از سمت راست و رها کردن آن روی جاب مورد نظر در قسمت جاب نرم افزار (و یا بجای گرفتن و کشیدن با استفاده از گزینه های Copy و Past ) ، فایل را به حافظه توتال استیشن انتقال داد .
منبع : کتاب نقشه برداری پیشرفته ( دستگاه ها )
مولفین : سید قاسم رستمی و بهرام صفائی (اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی)
فروش مجموعه آموزش توتال استیشن های لایکا
این مجموعه شامل آموزش های زیر می باشد :
![]() |
آدرس ایمیل پشتیبانی : newmap@iran.ir
پسورد تمام فایل ها در وب سایت : www.newmap.ir
سلام مهندس جان جهت رفع مشکلی که مطرح کردید به لیک زیر مراجعه کنید .
http://newmap.ir/?p=2500